jkb

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ginger Martini

Πιπερόριζα (ή τζίντζερ) η θαυματουργή. Προέρχεται από τη Νότια Ασία και καλλιεργείται πλέον σε όλες τις τροπικές χώρες. Η πιπερόριζα-Ginger χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο για μαγειρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Εκτός των άλλων καλών που μπορεί να προσφέρει αυτό το βότανο στον οργανισμό, είναι και αφροδισιακό.




Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι το πέος του συντρόφου σας θα αιματωθεί τόσο καλά, που τα στυτικά αποτελέσματα θα είναι θαυματουργά. Ακόμα, το καλό με την πιπερόριζα είναι ότι δεν παρουσιάζει παρενέργειες.
Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις για να προσφέρετε στο σύντροφό σας το φίλτρο του sex σε καμουφλάζ μαρτίνι coctail! Αν πάλι δεν τα πάτε καλά με το αλκοόλ, υπάρχει και το απλό ρόφημα πιο κάτω!

 Συνήθως η πιπερόριζα μασιέται ωμή, αρκετές ώρες πριν από την ερωτική επαφή. Χρησιμοποιείται ως απαραίτητο συστατικό σε αφροδισιακά μείγματα με γιοχίμπε, τζίνσενγκ και στο σαλέπι. Σαν μπαχαρικό την συναντάτε -φρέσκια ή ξερή- στα super markets. Στα φαρμακεία κυκλοφορεί σε κάψουλες. Το (πολύ) θετικό στοιχείο της είναι ότι δεν παρουσιάζει καμιά παρενέργεια.

Martini Ginger

Υλικά για 1 ποτήρι:
3 μεζούρες βότκα
1/2 μεζούρα σιρόπι τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
Μια σπειρωτή φλοίδα λεμόνι ή λάιμ
Πάγος

Για το σιρόπι τζίντζερ: 
1 λεμόνι
2 κύπελα φρέσκο τζίντζερ
1 κύπελλο ζάχαρη
2 κύπελλα νερό.

Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε τα συστατικά με τον πάγο σε ένα σέικερ και αναδεύουμε δυνατά για τριάντα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ποτήρια κοκτέιλ και γαρνίρουμε με τη φλοίδα.
Για την παρασκευή του σιροπιού αποφλοιώνουμε το λεμόνι, το κόβουμε σε κομμάτια όπως και το τζίντζερ και βράζουμε τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνουμε το περιεχόμενο και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Η συνταγή του Ginger Martini είναι από το ΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.του yumyum.gr


Ροφήματα

Τσάι με τζίντζερ και λεμόνι
25gr ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
600 ml νερό
Λίγες φλούδες λεμονιού
Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτε-τε ζάχαρη ή μέλι.


Τσάι με τζίντζερ και κανέλα
5gr κανέλα ξύλο
1 εκατ. ρίζα τζίνσενγκ
200 ml νερό
Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.

Οι συνταγές για τα ροφήματα είναι από ladygreen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου